perjantai 2. lokakuuta 2015

Työasioita:
Työskentelemme Newarkschool nimisessä kansainvälisessä koulussa.
Maanantaina kävimme opiskelijoiden asioita hoitavassa toimistolla Future Focusilla. Toimistolla kerrottiin vähän asuntolan sääntöjä ja mitä he meiltä odottavat. Saimme myös onneksi selville muuttavamme isompaan huoneeseen.
Ensimmäinen kokonainen työpäivämme Maltalla oli 29.9, tiistaina. Työpäivä alkoi 7.45, jolloin lapset otetaan vastaan koulun aulassa, jonka jälkeen lasten lanssa lähdetään jonoissa omiin luokkiin. Tämän jälkeen lukujärjestyksestä riippuen opetellaan kirjaimia, numeroita tms. Päiväjärjestykseen kuuluu kaksi välituntia ulkona säästä riipuen, ulkotiloina toimii koulun "takapihalla" oleva suurempi parveke, jossa kaksi pöytää sekä penkit. Olen töissä kahdessa eri luokassa, jossa toisessa on 4 vuotiaita ja toisessa 5-6 vuotiaita. 5-6 vuotiaiden luokassa on kaksi suomalaista oppilasta, joita autan ymmärtämään englanninkielistä opetusta. Molemmissa luokissa on oppilaita monesta eri maasta, kuten Englannista, Japanista, Ruotsista ja Hollannista. Päivän tehtäviin kuuluu lasten auttaminen koulutehtävissä, päivittäisissä toimissa jne. Keskiviikko, torstai ja perjantai ovat kuluneet suht samalla rytmillä, eli lasten auttamista koulutehtävissä sekä opettajien avustamista mm. monisteiden jakamisessa, tehtävien tarkistamisessa.
Elina on töissä eri rakennuksessa anglikaanisessa kirkossa, jonne on Newarkista noin 7 minuutin kävelymatka. Työpäivät ovat 8.00-13.15. Lapset tulevat hoitoon 8.30 ja pääsevät 13.15. Tiistaina ja keskiviikkona ei ollut yhtään lasta, jolloin Elina laittoi ohjaajansa kanssa salia kuntoon lapsia varten. Torstaina ja tänään eli perjantaina hoitoon saapui vain yksi lapsi, mutta ensiviikolla pitäisi tulla enemmän. Tämä viikko oli enemmänkin leikkimistä ja ensiviikolla aloitetaan kunnon päivärytmi.

Kummatkin olemme viihtyneet todella hyvin Maltalla, torstaista sadepäivää lukuunottamatta. Olimme nimittäin käymässä St. Julian's:ssa kiertelemässä kauppoja ja ostamassa aasialaisesta ravintolasta ruokaa mukaan asuntolaan. Kun olimme odottamassa bussia, niin alkoi sataa kaatamalla ja ukostaa. Bussista näimme kuinka katu lainehti ja vettä oli ainakin polviin asti. Jouduimme kävelemään meidän pysäkiltä asuntolaan ja koko matkan ajan sade jatkui ja yltyi. Ja koska kuljimme ylämäkeä, niin vesi virtasi valtavalla voimalla alaspäin ja matka oli suoraan sanotusti yhtä tuskaa.

Tänään aamulla kun heräsimme, eilinen sade jatkui jälleen kaatamalla ukkosen kera ja kadut lainehtivat. Myöhemmin aamusta sade kuitenkin loppui ja pääsemme lähtemään koululle. Kaikesta huolimatta ensimmäinen viikko on sujunut hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti